ALDE Dâmboviţa: #REFORMĂ, sub deviza Mediul nu este de unică folosinţă!

În această săptămână vă prezentăm #REFORMA mediului înconjurător, din cadrul proiectului ALDE Dâmboviţa, #REFORMĂ, sub deviza Mediul nu este de unică folosinţă!, prin care se doreşte conştientizarea importanţei mediului pentru viaţă, precum şi responsabilizarea autorităţilor, dar şi a populaţiei în ceea ce priveşte curăţarea acestuia!
Un mediu înconjurător murdar şi neîngrijit înseamnă un mare pericol pentru sănătatea cetăţenilor! Doar ne noi depinde să trăim într-un mediu curat, care să ne ofere resursele necesare şi împreună putem

reuşi acest lucru!
ALDE Dâmboviţa, prin preşedintele Ionel Petre, vă propune câteva măsuri concrete, cu scopul de a duce o viaţă mai curată,în calitate de cetăţeni europeni:
Deşeurile menajere nu vor mai fi ridicate de colectori dacă nu sunt selectate. Astfel, cetăţenii vor fi sprijiniţi prin acordarea de saci de unică folosinţă, precum şi prin stabilirea unor costuri minime sau reduceri la abonamente pentru colectare. Mai mult decât atât, cerem triplarea amenzilor pentru cei care depozitează

deşeurile în zonele neautorizate! Este bine ştiut faptul că amenzile pentru depozitarea deşeurilor de orice fel sunt foarte mici, iar acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca cei care încalcă legea să se gândească mai bine înaite să o facă!
Energia verde produsă de parcurile foto-voltaice sau eoliene trebuie să ajungă, în maximum 10 ani, la o pondere de cel puţin 50% din producţia naţională!
Obligaţia tuturor societăţilor cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro de a-şi ţine amprenta de carbon neutră prin achiziţia de pe pieţe specializate de certificate de reducere a emisiilor în urma unor

audituri energetice specializate.
Pentru ultima propunere, venim cu câteva completări. Reducerea amprentei de carbon se face prin eliberarea unor certificate numite CER, în urma unor audituri energetice. Astfel, se ceritifică la nivel internaţional faptul că o societate are zero emisii de carbon. Se contrabalansează prin achiziţie de ceritficate provenite din „proiecte verzi”, din toata lumea, iar pentru punerea în practică a acestei idei este nevoie de aderarea României la sistemul de certificate Guarantees of Origin (cu sursa cunoscută de provenienţă) prin întregis-trarea la AIB (Association of Issuing Bodies).
La acestea se adaugă şi alte obiective pe care ne dorim să le punem în practică prin

implementarea #reformei mediului înconjurător:
Renovarea clădirilor vechi, prin programe finanţate de Guvern sau prin fonduri europene, în vederea reducerii consumului de energie. De asemenea, mizăm pe construcţii noi eficiente în ceea ce priveşte iluminatul şi încălzirea cu resurse naturale.
Modernizarea transportului public, prin achiziţionarea de maşini ecologice. Această soluţie poate fi aplicată foarte uşor, datorită sprijinului Uniunii Europene. Este nevoie doar de iniţiativă în acest sens!
Lista de propuneri rămâne deschisă pentru cetăţeni, astfel încât să se decidă împreună ce putem face pentru a păstra mediul înconjurător cât mai curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD Dâmboviţa: Minciuna şi manipularea, armele de bază ale PNL Dâmboviţa!

Luni, 17 februarie ar fi trebuit să aibă loc şedinţa de CJ Dâmboviţa, însă din lipsă de cvorum şedinţa nu s-a ţinut. Au lipsit consilierii PSD, în frunte cu preşedintele CJ care se pare că are probleme de sănătate. Liberalii nu au întârziat să iasă la atac. Imediat, PSD Dâmboviţa […]