Published On: lun, mart. 6th, 2017

ALDE Dâmboviţa. opinie unanimă: Alegerile interne din teritoriu trebuie organizate înainte de congresul partidului !

nichiduta.ro

Tema principală a conferinţei de presă, susţinută de liderii ALDE Dâmboviţa, a fost preconizatul congres naţional al partidului, în cadrul căruia vor fi alese structurile de conducere centrale şi reglementate probleme de ordin statutar. Subiectul a fost deschis de preşedintele Georgică Dumitru, care a vorbit despre necesitatea organizării unui congres de alegeri. Pentru a se putea vorbi despre un proces electoral intern transparent şi democratic, opinia exprimată a fost că alegerile trebuie să se desfăşoare piramidal, începând de la baza partidului: „Am discutat cu colegii mei şi suntem cu totul de acord cu această decizie. Din punctual meu de vedere, logic şi democratic ar fi ca alegerile să se desfăşoare de jos în sus. Să avem alegeri mai întâi în teritoriu, în commune, oraşe, municipii şi la judeţ. Apoi, aleşii locali să aleagă la rândul lor conducerea centrală. Vom da astfel dovadă că suntem un partid credibil, care respectă democraţia şi este consolidat pe scena politică românească”.
Poziţia exprimată de preşedintele Georgică Dumitru a fost susţinuţă fără rezerve de preşedintele executiv Ionel Petre, care a întărit faptul că organizarea alegerilor interne în teritoriu este obligatorie înainte de congres. La rândul său, secretarul executiv Cătălin Olteanu a punctat faptul că o conducere legitimă a ALDE nu poate fi aleasă decât prin voturile celor aleşi la rândul lor, nu numiţi la conducerea organizaţiilor din teritoriu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro