Ajutorul a venit de la jandarmi şi salvamontişti

Jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii au intervenit Cheile Zănoagei, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Bucureşti se afla într-o drumeţie împreună cu soţia şi fiica pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neechipării corespunzătoare şi neatenţiei a alunecat în râul Ialomiţa şi sa accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă luxaţie la umăr.
Bărbatul accidentat a fost ajutat să ajungă până la DJ 714, de unde a plecat cu maşina personală la spital, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD vine cu un sprijin real pentru oameni

Ieri, în Camera Deputaţilor, PSD a votat legea prin care românii aflaţi în situaţii de vulnerabilitate vor primi, lunar, un set de 30 de măşti de protecţie, care vor fi achiziţionate prin Unifarm, preponderent de la producătorii interni. Distribuirea măştilor de protecţie se realizează prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, […]