Ajutoare financiare pentru producătorii de lapte

A fost aprobată o hotărâre de guvern prin care producătorii de lapte vor primi ajutoare financiare pentru reducerea livrărilor de lapte, potrivit normelor europene. Potrivit iniţiatorilor, sectorul produselor lactate se confruntă cu o perturbare a pieţei, cauzată de un dezechilibru între cerere şi ofertă la nivel mondial, la care contribuie prelungirea până la sfârşitul anului 2017 a interdicţiei impuse de Rusia asupra importului de produse agricole şi alimentare originare din Uniunea Europeană.
Ajutorul din partea Uniunii Europene este stabilit la 14 euro/100 kg lapte de vacă pentru cantitatea care corespunde diferenţei dintre laptele de vacă livrat în cursul perioadei de referinţă şi laptele de vacă livrat în cursul perioadei de reducere.
Beneficiarii eligibili sunt producătorii de lapte care au livrat lapte la prim-cumpărători în luna iulie 2016 şi care se angajează să reducă livrarea cantităţii de lapte într-o perioadă calendaristică de 3 luni -perioada de reducere, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul precedent – perioada de referinţă. Reducerea pentru care solicită ajutor trebuie să fie de minim 1.500 kg şi de cel mult 50% din cantitatea livrată în perioada de referinţă.
Plata ajutoarelor se face în lei, calculată la rata de schimb pentru data de 31 august 2016, conform prevederilor art. 40 din Regulamentul delegat (UE) nr. 907/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte agenţiile de plăti şi alte organisme din Regulamentul delegat (UE) 1612/2016.
Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plăţile în funcţie de cererile depuse şi perioadele pentru depunerea acestora, în termen de maximum 90 de zile după încheierea perioadei de reducere în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Unul din patru fermieri dâmboviţeni a depus deja cererea unică de plată

Potrivit calendarului mul-tianual, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a inceput, de la 01 martie 2017, campania de primire a cererilor unice de plata in agricultura. În acest context, fermierii eligibili,care doresc sa solicite sprijin în sectoarele vegetal si zootehnic, trebuie să se prezinte la centrele locale sau judeţene […]