AJOFM Dâmboviţa, programe de formare profesională în luna februarie

În luna februarie, persoanele interesate să se califice/recalifice prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, pot accesa cursuri de formare profesională în următoarele meserii: lăcatuş mecanic, ospătar, bucătar, mecanic auto, tâmplar universal, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, frizer/coafor/ manichiură şi expert achiziţii publice.
Pot urma gratuit programe de formare profesională persoanele care nu au loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici de 500 de lei; nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ; nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie; desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici de 500 de lei. Participanţii la programele de formare profesională beneficiază de pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului; de rechizite şi materiale de instruire, manuale; de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul; de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire sau de decontarea cheltuielilor de transport; de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.
Pentru înscrierea la cursuri sunt necesare următoarele documente:
– actul de identitate;
– certificatul de naştere;
– actele de studii eliberate în condiţiile legii;
– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ÎNFRÂNGERE PENTRU CHINDIA ÎN ULTIMUL AMICAL DIN CANTONAMENT

Chindia Târgovişte a încheiat cantonamentul efectuat la Mogoşoaia cu un meci amical împotriva bucureştenilor de la Daco-Getica. Confirmând perioada bună pe care o traversează, echipa antrenată de Marius Baciu s-a impus cu 2-0 după golurile lui Călinţaru şi Alex Nica. Daco-Getica câştiga, în această săptătmână, la scor, 7-0, testul cu […]