AJF DÂMBOVIŢA, APEL LA NORMALITATE

Mihai ROŞOIU

Având în vedere faptul că sunt 4 cluburi dâmboviţene ale căror echipe au evoluat în competiţii din alte judeţe în ultimul sezon disputat, le transmitem că acest lucru poate fi posibil numai cu acceptul Comitetului Executiv al AJF Dâmboviţa şi respectarea regulamentelor.
Am notificat deja asociaţiile din judeţele limitrofe, în sensul că nu suntem de acord cu această practică. Echipele din judeţul nostru vor fi aşteptate, aşa cum este regulamentar, să se înscrie la competiţiile pe care Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dâmboviţa le organizează. Pentru aducerea la normalitate a acestor lucruri, vom apela, în ultimă instanţă, inclusiv la Federaţia Română de Fotbal.
Transmitem cluburilor din Dâmboviţa, care pe Certificatele de Identitate Sportivă apar cu sedii în judeţe limitrofe doar pentru a ocoli ROAF-ul, să ţină cont de următoarele trei aspecte:

  1. Conform R.O.A.F. o echipă nu poate evolua mai mult de două sezoane consecutive pe un teren din altă localitate, decât cea unde are sediul social;
  1. Primăriile nu pot finanţa şi pune la dispoziţie legal, în mod gratuit, bazele sportive unor entităţi din altă localitate sau din alt judeţ. Acest fapt poate fi confirmat inclusiv de Curtea de Conturi;
  2. Pentru a evita confuzia şi pentru a face cunoscut că reprezintă un club dintr-o altă localitate, respectiv alt judeţ, atât echipele cât şi organizatorul competiţiei, trebuie să folosească la numele cluburilor şi denumirea corectă a localităţii în care îşi înregistrează fictiv sediul social.
    Am făcut apel la colegii noştri de la AJF Prahova şi AJF Ilfov, să procedăm regulamentar şi să repunem lucrurile în ordine, fără să se mai permită încălcarea cu bună ştiinţă a R.O.A.F.-ului prin tot felul de practici neregulamentare şi nelegale.
    FIFA şi UEFA înterzic încălcarea principiului teritorialităţii la nivel internaţional, la fel şi FRF la nivel naţional. Dacă dorim să construim, să o facem cu bună credinţă, într-un mediu clar reglementat, atât cluburile, cât şi asociaţiile judeţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSŞ ŞI FCM TÂRGOVIŞTE CONTINUĂ LUPTA ÎN FOTBALUL FEMININ

Rezultate Liga 2 Feminin: Seria 1 – Etapa 6 CS Nicu Gane Fălticeni – Navobi Iaşi 1-1 Vulpiţele Galbene Roman -Vasas Femina Odorhei (2) 1-4 Seria 2 – Etapa 6 Atletic Drobeta -Universitatea Olimpia Cluj (2) 0-3 Ladies Târgu Mureş -AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 4-2 Seria 3 – Etapa 3 […]