Aiarmeie sună din noul Sirenele vor fi auzite astăzi, în tot judeţul Dâmboviţa

Acţiunea, denumită generic „Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.
„Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).
Scopul acestor antrenamente/exerciţii este de obţinere a unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregatirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.
Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.
Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să respecte indicaţiile autorităţilor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, sunt inundaţiile, când este semnalată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputat PSD Dâmboviţa. Claudia Gilia: De ce se opune Preşedintele bunului mers al României?

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia nu a întârziat să facă o declaraţie cu privire la suspendarea şedinţei de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, susţinând că este un act fără precedent în istoria României post-decembriste. Parlamentarul a mai spus că decizia Preşedintelui este cel puţin îndoielnică, întrucât ea […]