Published On: joi, mai 17th, 2018

Agricultură: S-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată

nichiduta.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018, a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată în agricultură, marţi 15 mai 2018.
în judeţul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unică 24.339 de fermieri pentru o suprafaţă de 121.913,09 ha, reprezentând un procent de 103,74 % faţă de suprafaţa estimată.
Aceste rezultate poziţionează Dâmboviţa peste media judeţelor din ţară şi demonstrează că fermierii dâmboviţeni au înteles că agricultura performantă se face prin lucrarea comasată a terenurilor agricole.
De asemenea, aceste rezultate demonstrează că APIA – Centrul Judeţean Dâmboviţa şi-a atins obiectivul principal: îmbunătăţirea calităţii lucrărilor şi a raporturilor cu beneficiarii – fermierii dâmboviţeni. în acest sens s-au organizat întâlniri de informare şi consiliere pentru fermierii din toate localităţile judeţului, iar în timpul campaniei de primire a cererilor de sprijin funcţionarii au stat la dispoziţia fermierilor atât în afara orelor de program cât şi în zilele de week-end sau sărbători legale.
APIA Dâmboviţa menţionează că administraţiile locale din judeţ au oferit sprijinul în acest an pentru eliberarea cu celeritate a adeverinţelor conforme cu registrul agricol şi pentru oranizarea întâlnirilor cu fermierii şi totodată le mulţumim pentru colaborare.
Aspect foarte important, până la data de 31 mai 2018, fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unică de plată pot face modificări ale acesteia fără a fi penalizaţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro