Agricultură: S-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018, a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată în agricultură, marţi 15 mai 2018.
în judeţul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unică 24.339 de fermieri pentru o suprafaţă de 121.913,09 ha, reprezentând un procent de 103,74 % faţă de suprafaţa estimată.
Aceste rezultate poziţionează Dâmboviţa peste media judeţelor din ţară şi demonstrează că fermierii dâmboviţeni au înteles că agricultura performantă se face prin lucrarea comasată a terenurilor agricole.
De asemenea, aceste rezultate demonstrează că APIA – Centrul Judeţean Dâmboviţa şi-a atins obiectivul principal: îmbunătăţirea calităţii lucrărilor şi a raporturilor cu beneficiarii – fermierii dâmboviţeni. în acest sens s-au organizat întâlniri de informare şi consiliere pentru fermierii din toate localităţile judeţului, iar în timpul campaniei de primire a cererilor de sprijin funcţionarii au stat la dispoziţia fermierilor atât în afara orelor de program cât şi în zilele de week-end sau sărbători legale.
APIA Dâmboviţa menţionează că administraţiile locale din judeţ au oferit sprijinul în acest an pentru eliberarea cu celeritate a adeverinţelor conforme cu registrul agricol şi pentru oranizarea întâlnirilor cu fermierii şi totodată le mulţumim pentru colaborare.
Aspect foarte important, până la data de 31 mai 2018, fermierii care au solicitat sprijin prin cererea unică de plată pot face modificări ale acesteia fără a fi penalizaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gabriel Grozavu, despre primarii traseişti: "Se consideră victime ale unor jocuri de imagine ale PSD"

După aproape două săptămâni de la numirea în funcţia de preşedinte interimar al PNL Dâmboviţa, Gabriel Grozavu a susţinut prima conferinţă de presă în această calitate. Nu singur, ci alături de secretarul general al organizaţiei judeţene, Gabriel Plăiaşu şi vicepreşedintele PNL Virgil Guran, care va coordona activitatea filialei, împreună cu […]