Agent economic, bănuit de nerespectarea regimului mărcilor şi indicaţiilor geografice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat un control la un agent economic pe linia verificării respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că reprezentantul legal al societăţii comerciale deţinea în vederea comercializării 95 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute.
Bunurile în cauză prezentau însemnele unor mărci înregistrate, însă bărbatul nu deţinea pentru acestea documente justificative de provenienţă şi autenticitate.
Pe numele bărbatului de 46 de ani, din Găeşti, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 90 alin. a lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.
Articolele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Directorul CJAS Dâmboviţa, revocat din funcţie prin Ordin al Preşedintelui CNAS

În data de 5 februarie 2019, Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu. ín cursul verificării s-a constatat că […]