AFIR finanţează dezvoltarea proiectelor pilot şi a noilor produse şi tehnologii prin PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) primeşte, în perioada 29 ianuarie – 30 aprilie 2018, solicitări pentru finanţarea proiectelor de înfiinţare şi funcţionare a grupurilor operaţionale care dezvoltă proiecte pilot şi noi produse în sectorul agricol şi în cel pomicol prin submăsurile 16.1 (agricol) şi 16.1a (pomicol) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Alocarea financiară stabilită pentru prima sesiune de primire a solicitărilor de finanţare pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor operaţionale în sectorul agricol este 6.676.044 euro şi 5.850.768 euro pentru sectorul pomicol.
„Dezvoltarea proiectelor pilot şi a unor noi produse în sectorul agricol sau pomicol este o oportunitate excelentă pentru fermierii români de a se alătura celor europeni în ceea ce priveşte inovarea şi excelenţa în producţie. Aceste linii de finanţare oferă posibilitatea de a face cercetare aplicată pentru obţinerea unor soluţii de eficientizare a proceselor tehnologice sau de obţinere a unor noi produse în vederea comercializării.” a precizat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU. Valoarea maximă a sprijinului acordat prin sM 16.1 şi sM 16.1a pentru dezvoltarea proiectelor pilot, noi produse, procese şi tehnologii este de 500.000 de euro/ proiect. Pentru aceste submăsuri pragurile minime sunt de 10 puncte în cazul sM 16.1 şi 15 puncte în cazul sM 16.1a, acestea reprezentând pragurile sub care nicio cerere de exprimare a interesului nu este eligibilă.
Cererile se depun on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii interesaţi au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente sM 16.1 şi 16.1a, documente pe care le pot consulta pe site-ul Agenţiei, la secţiunea „Investiţii PNDR”.6
Dintre cheltuielile neeligibile pentru investiţiile finanţate în cadrul sM 16.1 şi sM 16.1.a, amintim câteva tipuri: cheltuielile cu achiziţionarea de bunuri şi echipamente „second hand”, cheltuieli cu achiziţia mijloacelor de transport pentru uz personal şi pentru transport persoane, construcţia sau modernizarea locuinţei şi sediilor sociale, cheltuieli cu investiţiile ce fac obiectul dublei finanţări care vizează aceleaşi costuri eligibile, achiziţionarea de clădiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VICTORIE PENTRU TÂRGOVIŞTENII DIN EMIRATE

Târgoviştenii Laurenţiu Reghecampf şi Cristinel Ţermure îşi continuă seria victoriilor în Emiratele Arabe Unite. După ce a cucerit Supercupa, în finala cu Al Jazira, echipa antrenorului român s-a întors în campionat cu o victorie. Fanii au fost foarte încântaţi. Al Wahda a câştigat cu 1-0 duelul cu Al Nasr din […]