Published On: mar, mai 22nd, 2018

AFIR a publicat Ghiduri consultative pentru patru submăsuri de finanţare din PNDR 2020

nichiduta.ro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, la secţiunea Dezbatere Publică, Ghidul solicitantului în variantă consultativă pentru patru submăsuri de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) prin care se acordă fonduri nerambursabile pentru implementar-era proiectelor de investiţii în agricultură.
Toţi cei interesaţi să pregătească proiecte de investiţii în vederea depunerii şi să formuleze observaţii, pot consulta varianta consultativă a Ghidurilor solicitantului pentru următoarele submăsuri: 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, 4.2 „Sprijin pentru investiţii în prelucrarea/ comercializarea şi/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, precum şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.
„După finalizarea consultării publice şi analizarea tuturor propunerilor primite, vom publica versiunile finale în vederea deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor. Condiţiile generale de depunere nu s-au schimbat faţă de sesiunile din anul precedent, însă sunt câteva clarificări în ceea ce priveşte pragurile de calitate sau acordarea punctajului aferent fiecărui criteriu de selecţie. Vom pune accent pe investiţiile colective, astfel că prin sM 4.2 am introdus suplimentarea sprijinului nerambursabil cu 20% pentru proiectele propuse spre finanţare de către cooperative sau grupuri de producători”, a precizat Adrian CHEŞNOIU, directorul general al AFIR.
Printre modificările introduse în Ghidurile solicitantului, varianta consultativă, se numără şi faptul că solicitanţii din teritoriul ITI Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunilor deschise la nivel naţional, cu respectarea Strategiei ITI. De asemenea, solicitanţii submăsurilor 6.1 şi 6.3 pot beneficia de elaborarea documentaţiei şi consilierea pe perioada de derulare a proiectului, în mod gratuit prin Măsura 2 a PNDR, cu condiţia ca să prevadă acest lucru în planul de afaceri.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro