AFIR a prelungit sesiunea de primirea a proiectelor pentru procesarea produselor agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investiţii prin intermediul Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”, aferentă submăsurii 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, până la data de 31 ianuarie 2016, ora 16.00.
Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016 este de 37,5 milioane de euro. Valoarea maximă a sprijinului acordat prin intermediul Schemei GBER aferentă sM 4.2 este de până la 2.500.000 euro/proiect pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat. Aspect foarte important, pragul de calitate lunar pentru perioada de depunere 1-31 ianuarie este de 15 puncte.
Până în acest moment, AFIR a primit 50 de solicitări de finanţare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 31,7 milioane de euro. Disponibilul rămas pentru depunere în limita plafonului de 200% din alocarea bugetară (respectiv 75 milioane de euro) este în valoare de aproximativ 43,3 milioane de euro.
Obiectivul general ale Schemei de ajutor de stat GBER 4.2 vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii celor care realizează investiţii în sectoarele economice, eligibile, menţionate în Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.
Toţi investitorii interesaţi să depună proiecte pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole, pot consulta, pe pagina oficială de internet a AFIR, Ghidul Solicitantului aferent Schemei GBER pentru sM 4.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rata şomajului, uşoară scădere comparativ cu sfârşitul anului 2015

Pentru ultima parte a anului trecut, rata medie a şomajului a fost calculată, la nivel naţional, la 5,7%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale comparativ cu sfârşitul anului 2015. Pe sexe, şomajul este cu 1,4% mai ridicat la bărbaţi, iar pe grupe de vârstă cei mai afectaţi sunt tinerii (15-24 […]