ADUNAREA GENERALĂ A CASEI DE AJUTOR RECIPROC A CLERULUI ŞI SALARIAŢILOR BISERICEŞTI

La Târgovişte, a avut loc, marţi, 22 ianuarie 2019, Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului şi Salariaţilor Bisericeşti din eparhia noastră.
Desfăşurată sub preşedinţia Înalt-preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Centrul Eparhial din Târgovişte, întrunirea a avut ca obiectiv central prezentarea dării de seamă cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2018.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat importanţa deosebită a acestei instituţii atât financiare, dar şi filantropice şi misionare a Eparhiei noastre, care concentrează solidaritatea şi filantropia în comunitatea noastră locală, oferind membrilor ei ajutorul necesar pentru depăşirea unor probleme sau provocări, cu demnitate şi responsabilitate.
Întrunirea a fost inaugurată de Pc. Pr. Valeriu Gheorghe, preşedintele instituţiei, după care, sub coordonarea Pc. Pr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, au fost prezentate Contul de execuţie bugetară, Bugetul de venituri şi cheltuieli, precum şi Raportul Comisiei de Cenzori.
În finalul şedinţei, au fost dezbătute diverse probleme referitoare la activitatea instituţiei în anul 2019.
Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi a salariaţilor bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei are 1.096 membri titulari, iar, în anul 2018, a acordat 168 împrumuturi, în valoare de 2.219.000 lei.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DARURI PENTRU COPII DE LA CENTRUL DE SERVICII SOCIALE FLOARE DE COLŢ DIN TÂRGOVIŞTE

45 de copii de la Centrul de Servicii Sociale Floare de Colţ din Târgovişte au primit, miercuri, 23 ianuarie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, daruri constând din dulciuri, prin intermediul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviştei. Semn de iubire şi apreciere, aceste daruri reprezintă o invitaţie la […]