Adrian Ţuţuianu. senator Pro România: Partidele politice mari evită deliberat temele economice şi bugetare

Senatorul Adrian Ţuţuianu, coordonaturul PRO România Dâmboviţa, a prezentat câteva cifre extrem de îngrijorătoare cu privire la situaţia economiei româneşti, evidenţiind faptul că „partidele politice mari nu vorbesc despre acest lucru. Suntem în continuare preocupaţi de chestiuni marginale. Cine este la Consiliul Legislativ, care sunt înţelegerile şi blaturile din lumea politică naţională şi locală, dar nimeni nu se uită cu atenţie la problemele cu adevărat importante pentru români. Este vorba de economie, locuri de muncă, sănătate, de situaţia sistemului educaţional.”
Ţuţuianu a spus despre Guvernul Orban că a împrumutat 85 de miliarde de lei, ponderea datoriei în PIB urcând la 42,6%, faţă de 36% în octombrie 2019: „Este o creştere extraordinar de mare pentru numai câteva luni. Practic, Guvernul Orban a împrumutat România pe foarte mulţi ani de aici înainte şi veţi vedea, tot din datele statistice publicate de BNR, că a crescut foarte mult datoria externă pe termen lung, care este de 83,07 miliarde de euro la 31 august 2020, ceea ce ne arată că acest Guvern s-a împrumut amanetând viaţa românilor pe foarte mulţi ani.
O altă cifră care ne arată situaţia economică dificilă – contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 5,78 miliarde de euro, o cifră care ne arată ce se întâmplă în industria transporturilor. (…) Dacă ne uităm la declaraţiile preşedintelui Federaţiei Industriei Hoteliere, veţi putea constata că industria hotelieră din România a înregistrat pierderi semnificative odată cu criza pandemică. Este vorba de circa 1,5 miliarde de euro din martie până în luna octombrie. Aceste pierderi se vor majora în perioada următoare, în condiţiile în care restricţiile revin în toate zonele economice. De asemenea, şi organizaţia patronală a retailerilor nealimentari din România se află în pragul colapsului şi multe companii riscă să se închidă definitiv şi se vor pierde zeci de locuri de muncă”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Facilitaţi fiscale adoptate prin Ordonanţa de Urgenţa

OUG nr. 181/2020, privind unele măsuri fiscale a fost publicată în Monitorul oficial. Printre principalele măsuri, taxele vor putea fi amânate, de firme sau persoane fizice, până la data de 25 decembrie 2020. Până la acea dată nu se calculează dobânzi şi penalităţi de întârziere şi acelaşi termen este şi […]