Adrian Ţuţuianu, senator Pro România: „Nu putem să pretindem altora să muncească dacă noi nu oferim primii acest exemplu”

„Repet de câte ori pot: trebuie Să NE ÎNTOARCEM LA MUNCă, în condiţii de securitate sanitară, cu măsuri de protecţie. Aşa trebuie să se întâmple şi în Parlament, rapid. Nu putem să pretindem altora să muncească dacă noi nu oferim primii acest exemplu”- a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu, după ultima şedinţă a Biroului Executiv al Pro România.
A mai spus Ţuţuianu că PRO România cere prim-ministrului Ludovic Orban să se prezinte de urgenţă în Parlament, la „Ora Guvernului”, pentru a răspunde la subiectul măsurilor de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus şi a prezentat şapte decizii ale Biroului Executiv pentru acţiunile PRO ROMÂNIA din perioada următoare:
Să solicite Parlamentului dezbaterea şi aprobarea de urgenţă a proiectului care prevede acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor, în regim gratuit.
Să solicite Guvernului prezentarea unui

raport legat de programul de testare a cetăţenilor în contextul COVID-19
Să iniţieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanţii domeniului.
Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvenţiilor pentru agricultură şi a ajutoarelor de secetă.
Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată şi fără proceduri administrative.
Să solicite Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru achiziţiile publice realizate în perioada stării de urgenţă.
Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei
„Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale şi parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetăţenilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA Dâmboviţa: 13708 de fermieri au depus online cereile unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita aminteste că, potrivit prevederior Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.89/03.04.2020, cererile unice de sprijin se depun, în continuare, de către fermieri prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicaţii. Institutia nu a reluat activitatea cu publicul. Se face această precizare ca […]