Published On: mie, dec. 10th, 2014

Adrian Ţuţuianu s-a retras din calitatea de membru supleant în cadrul CNI

nichiduta.ro

adrian tutuianuPlenul Senatului a votat, luni, o parte din noii membri ai Consiliului Naţional de Integritate, după audierea acestora în Comisia juridică, fiind vorba de nouă membri titulari ai CNI şi nouă membri supleanţi, urmând ca noua conducere a CNI să aleagă noul preşedinte al acestui for. Senatorii PSD l-au votat în plen şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, pentru poziţia de membru în Consiliul Naţional de Integritate, acesta fiind propus de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România. Ţuţuianu (PSD) a trecut de plen cu peste 90 de voturi. Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la doar câteva ore după ce a fost ales şi-a anunţat retragea din calitatea de membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pentru care a primit luni votul în Senat, o cerere în acest sens fiind depusă marţi la Biroul Permanent al acestei Camere: „Având în vedere informaţiile recente provocate de validarea mea drept membru supleant în cadrul Consiliului Naţional de Integritate (CNI), ca propunere a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), am decis să mă retrag din această calitate, motivat de următoarele împrejurări:
1. Consiliul Naţional de Integritate trebuie să se afle în afara oricărei suspiciuni cu privire la integritatea membrilor săi. În acest sens, luând act de existenţa unor atacuri de presă în ceea ce mă priveşte, nu vreau să aduc atingere prestigiului şi activităţii instituţiei.
2. În calitate de membru al Partidului Social Democrat, nu vreau să existe nicio umbră de îndoială cu privire la valorile şi principiile pe care le apără Partidul Social Democrat, întărite cu fermitate de preşedintele PSD, Primul Ministru Victor Ponta.
3. Menţionez că întrunesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru a îndeplini calitatea de membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate, retragerea mea fiind determinată exclusiv de motivaţiile expuse anterior. Am comunicat decizia mea Preşedintelui Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, precum şi Preşedintelui Partidului Social Democrat, Primul Ministru Victor Ponta.”, a declarat conf. univ. dr. Adrian Ţuţuianu. Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat, cu activitate nepermanentă, care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro