Published On: lun, oct. 7th, 2019

Adrian Ţuţuianu (Pro România): „Scad dramatic şansele de finanţare pentru proiectul major al judeţului!”

nichiduta.ro

Senatorul Adrian Ţuţuianu (Pro România) a făcut câteva aprecieri cu privire la starea infrastructurii rutiere a judeţului, una dintre fiind aceea că „proiectul major al judeţului, drum pe patru benzi de la Bâldana până la Târgovişte şi modernizare până la Sinaia, este, în continuare, un proiect blocat, care nu va mai avea nicio şansă de finanţare.
În urmă cu şapte luni a fost începută procedura de licitaţie pe două loturi: Lotul I Târgovişte- Bâl-dana pe patru benzi, Lotul II Târ-govişte – Sinaia, modernizare, a explicat Ţuţuianu. Ambele proceduri sunt suspendate, ceea ce este dramatic şi am să explic şi de ce este dramatic pentru judeţ. Există o supra-scriere. Există o sumă de bani pentru drumuri, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Sunt luate în discuţie proiecte valorând cam 200% faţă de alocarea existentă. Cu cât se întârzie un proiect, cu atât şansa lui de a primi finanţare este mai mică. Proiectele care vor fi mature şi pentru care s-a făcut licitaţia vor fi adjudecate şi acelea vor fi finanţate. Deci, dacă noi nu facem licitaţia în următoarele trei luni de zile, nu mai există nicio şansă de finanţare din bani europeni a acestui drum, în actualul exerciţiu financiar. Consecinţa va fi un blocaj total în Judeţul Dâmboviţa, al transportului rutier.”
Ţuţuianu a argumentat că valorile de trafic pe DN 71, şi aşa ridicate, vor creşte considerabil odată cu începerea producţiei la noua fabrică de maşini de spălat vase de la Ulmi, vorbindu-se de câteva sute de autotrenuri pe zi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro