Adrian Tutuianu. Pro România: „PNL n-are idei de guvernare”

Senatorul Adrian Ţuţuianu, coordonator Pro România Dâmboviţa, a criticat intenţia guvernului Orban de a include spitalele private în programele naţionale, susţinând că, în acest mod, vor fi diminuate resursele alocate spitalelor publice, fiind astfel restricţionat accesul păturilor sărace la servicii medicale:
„Unii care au resurse financiare se vor putea trata, fără niciun fel de problemă la spitale private, pentru că au şi sumele necesare pentru plăţi adiţionale. Cei care nu au astăzi decât foarte greu acces la sistemul de sănătate şi în sistem public,

nu vor mai avea niciun fel de acces. Este vorba de peste 90% din populaţia României, ceea ce arată dispreţul cu care actuala guvernare priveşte banii sănătăţii. Dacă vom avea, spre exemplu, calamităţi naturale, ajutorul nu va veni de la firmele private, ajutorul va trebui să vină de la statul român. În condiţiile în care bugetul îl duci spre entităţi private, şansele de intervenţie în condiţii eficiente sunt minime.”
Adrian Ţuţuianu spune că s-a ajuns aici pentru că PNL nu are idei de guvernare şi a acuzat că interesele sunt generate şi de interesele personale ale celor care conduc astăzi sănătatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dorel Pantilin, director executiv Casa de Pensii Dâmbovifa: "Este bine că doamna ministru a văzut condiţiile în care lucrăm"

Din 13802 cereri primite pe parcursul anului trecut la Casa de Pensii Dâmboviţa, numai 83 au rămas de soluţionat în ianuarie, fără să fi fost depăşit timpul legal alocat, de maxim 45 de zile. Dintre solicitările primite, a precizat directorul executiv Dorel Pantilin, mai mult de jumătate, respectiv 7091 au […]