Adrian Ţuţuianu, Pro România: Părinţii cu venituri mici nu-şi vor putea trimite copii la şcoală!

Senatorul Adrian Ţuţuianu, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a criticat condiţiile în care s-a deschis noul an şcolar, vina aparţinând guvernării liberale pe toate palierele. Ţuţuianu a criticat derobarea de responsabilitate, pasarea răspunderii administraţiilor locale şi părinţilor.
„M-am întâlnit cu oamenii pe stradă, veneau de la şcoală. O stare de nemulţumire, de revoltă pe care vreau să o împărtăşesc cu voi şi cu oamenii din judeţ. Erau oameni amărâţi, cu 2, 3 sau 4 copii. Ce le-au spus directorii? Că elevii vor fi puşi un pic la distanţă. Asta nu e o problemă. Că vor fi orele ceva mai scurte. Şi, în al treilea rând: că trebuie să-şi aducă fiecare elev cel puţin câte 2 măşti pe zi, de acasă. Faceţi o socoteală, dacă ai 4 copii înmulţit cu 2 măşti/zi înmulţit cu 5 zile pe săptămână şi vedeţi dacă oamenii ăştia au posibilitatea să-şi trimită copiii la şcoală. De asemenea, nu era suficientă problema cu măştile, ci fiecare părinte trebuie să cumpere un recipient cu dezinfectant pentru că şcoala, li s-a spus, nu are resursele necesare, Primăria nu are resursele necesare. Situaţia este dramatică, iar preşedintele României e complet dezinteresat de subiect, deşi a fost profesor, inspector la Sibiu. Ministrul Educaţiei e expresia cea mai înaltă a agramatismului, ca profesor de limbă română. Trag şi astăzi un semnal de alarmă şi spun că prefectul Judeţului Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean trebuie să se implice în asigurarea resurselor necesare pentru începerea în condiţii foarte bune a anului şcolar. Eu cred că găsim oricând la Consiliul Judeţean 1-2 milioane de lei ca să venim în sprijinul şcolilor. După cum Prefectul trebuie să iasă din starea de pasivitate, de lene şi să meargă în teritoriu, să vadă care sunt problemele”, a spus Adrian Ţuţuianu, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

30 septembrie - data limită pentru solicitarea de finanţări nerambursabile pentru înfiinţarea grupurilor de producători

30 septembrie este ultima zi în care AFIR primeşte cereri de finanţare pentru submăsura 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru finanţarea proiectelor din această sesiune se ridică la 1.985.644 euro.Pot obţine finanţare prin submăsura […]