Adrian Ţuţuianu. Pro România, despre „importul” de gunoi din alte judeţe: Operatorul gropii a luat bani dar buni de plată vor fi dâmboviţenii!

Senatorul Adrian Ţuţuianu a taxat dur faptul că operatorul gropii de gunoi de la Aninoasa a depozitat deşeuri aduse din alte judeţe şi a criticat conducerile Consiliului Judeţean şi a ADI Salubritate pentru că au permis aşa ceva. Vorbim despre un fapt de o gravitate extremă, cu consecinţe negative pe termen scurt, mediu şi lung, care ar fi trebuit să atragă imediat rezilierea contractului cu operatorul gropii de la Aninoasa. În final, a mai spus Ţuţuianu, buni de plată vor fi dâm-boviţenii, care deja suportă pe urma mirosurilor pestilenţiale şi a degradării mediului:
„Este aberant să aduci gunoaie în Dâmboviţa şi am să vă spun şi de ce. Noi

am fost nevoiţi să extindem celulele de depozitare a gunoiului. La Titu de exemplu , nu s-a făcut nimic, apropo de proasta gestiune a banului public. Să nu fii în stare să cumperi două hectare şi să extinzi locul de depozitare? După cum la Aninoasa s-a făcut o extindere. Şi acolo trebuiau încheiate nişte contracte de cumpărare a unor terenuri, şi să aduci gunoaie din altă parte? Este motiv de reziliere a contractului cu cel care operează groapa de gunoi! (…) Trebuiau să ştie(că se depozitează deşeuri din alte părţi n.n.). Trebuiau să ştie cei de la ADI Salubritate, trebuia să ştie preşedintele Consiliului Judeţean, trebuiau să ştie preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară şi operatorii de transport.
De unde concluzia, Eurogaz-Prescom înseamnă că a luat bani şi a primit gunoi din altă parte, deşi nu are contract cu alţii pentru acea groapă care i-a fost concesionată pentru Judeţul Dâmboviţa. Iar dacă groapa se umple mai repede să ştiţi că plătim noi toţi celulele suplimentare pentru depozitare. Nu vă mai spun că, încet, încet, nu vom mai putea să construim celule suplimentare, din raţiuni ce ţin de protecţia mediului. Şi ar fi trebuit să avem soluţii alternative, prelucrare gunoaielor. Ştiţi că se discuta de 30 de milioane de euro, că se pregătea un proiect. Nu s-a pregătit nimic iar legat de incapacitatea actualei administraţii judeţene de a gestiona lucrurile, din 2017 până astăzi n-au fost în stare să facă un nou contract de colectare a gunoiului!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De Ziua Culturii Naţionale , acces gratuit în muzeele COMPLEXULUI NAŢIONAL MUZEAL "CURTEA DOMNEASCĂ"

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului Mihai Eminescu (1850-1889). În această zi avem ocazia nu doar să celebrăm un mare poet, dar să şi reflectăm asupra culturii româneşti. Anul acesta, cu prilejul Zilei Culturii Nationale, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal […]