Adrian Tutuianu, Pro România, despre alianţa electorală cu social-democraţii: „Este decizia PSD, nu rugăm pe nimeni”

Fiind o temă de maxim interes în perspectiva alegerilor locale, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a răspuns într-o conferinţă de presă întrebărilor legate de preconizata alianţă electorală cu PSD, la nivelul Judeţului Dâmboviţa: „N-am pornit de la premisa că, cu orice preţ şi în orice condiţii, avem nevoie de o alianţă. Am făcut şi noi nişte evaluări, recent, altele sunt în curs. Pro România este în creştere în judeţ faţă de alegerile anterioare şi sunt convins că avem capacitatea să scoatem un scor care să ne facă un actor important în Consiliul Judeţean, spre exemplu.”
Coordonatorul Pro România Dâmboviţa a mai spus că, în CJD, nici PSD şi nici PNL nu vor putea face majoritate fără Pro România, aceeaşi situaţie

fiind prognozată şi pentru Consiliul Local Municipal Târgovişte. In Dâmboviţa vor face pragul electoral numai patru partide, anume Pro România, PSD, PNL şi USR, ceea ce va complica situaţia. Ţuţuianu nu a ascuns că a avut noi discuţii cu secretarul general Paul Stănescu şi a reafirmat că nu va reveni în Partidul Social Democrat. Apreciază că o alianţă PSD-Pro România este în interesul judeţului, fapt exprimat de 53% dintre respondenţii unui sondaj pe acest subiect:
„Militez pentru o soluţie de unire a stângii în forma unor alianţe electorale. Este decizia PSD. Nu rugăm pe nimeni. (…) Interesul unei alianţe există numai pentru alegerile locale. La alegerile parlamentare este foarte clar că cele două partide vor candida separat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC - ARTĂ ŞI TRADIŢIE"

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte invită publicul să descopere „Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Istorie. Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se doreşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi […]