Adrian Ţuţuianu: „Nu încalc legea de dragul nimănui”

adrian tutuianuAdrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, dar şi preşedintele PSD Dâmboviţa, a ieşit public într-o conferinţă de presă pentru a explica cum stau lucrurile cu adevărat în ceea ce priveşte comuna dâmboviţeană Hulubeşti. În ultima perioadă s-a tot discutat că locuitorii comunei Hulubeşti sunt daţi uitării de administraţia judeţeană, însă lucrurile stau cu totul altfel. Disputele politice au depăşit demult cota normalului pe plan local. Acum, întreaga localitate se găseşte în blocaj economico-administra-tiv. Consiliul Local Hulubeşti a fost dizolvat prin decizia Curţii de Apel Ploieşti, care a constatat, prin decizie definitivă şi irevocabilă, că acest consiliu este dizolvat, iar în aceste condiţii, de nefuncţionare a legislativului comunal, nu s-a putut adopta bugetul pentru anul 2013 şi, totodată, nu s-au putut demara investiţii. La primăria Hulubeşti lucrurile sunt tot mai tulburi, fiind localitatea cel mai aproape de un faliment al unei unităţi administrative din judeţ. Hulu-beştiul nu are viceprimar, nu are consiliu local, pentru că a fost dizolvat, iar acum nu prea mai are nici personal. Cert este că, în toată această perioadă de… joacă de-a administraţia, în comuna Hulubeşti nu s-a putut face administraţie în folosul cetăţenilor. Nici măcar administraţia judeţului nu a putut interveni, fiindcă nu a avut cu cine să se asocieze pentru demararea unor proiecte în interesul comunităţii, fiindcă nu a existat Consiliu Local. Cu alte cuvinte, pe când în alte comune se lucrează la drumuri, apă, canalizare, la Hulubeşti cetăţenii nu au decât să sufere, iar preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuia, a spus că nu încalcă legea de dragul nimănui.
Mai mult, preşedintele Adrian Ţuţuianu a spus că există o asociere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local pentru refacerea unor drumuri din zonă, însă nu s-a putut pune în aplicare din cauză că nu există consiliu local: „Vreau să clarific situaţia comunei Hulubeşti. Nu am nimic cu locuitorii acestei comune, sunt alături de dânşii şi susţin dezvoltarea localităţii, dar respectând legea. Nu o spun cu răutate, dar situaţia actuală în care se găsesc locuitorii şi-au creat-o dumnealor prin votul pe care l-au acordat primarului. La acest moment, Consiliul Local Hulubeşti a fost dizolvat prin decizia Curţii de Apel Ploieşti, care a constatat, prin decizie definitivă şi irevocabilă, că acest consiliu este dizolvat. Ba, mai mult, comuna Hulubeşti se află la un pas de insolvenţă.
La data de 31.10.2013, datoriile primăriei Hulubeşti erau de 2.556513 lei, adică 25 de miliarde lei vechi… clar vorbind de o administraţie locală defectuoasă… Vreau să informez locuitorii comunei Hulubeşti că, la acest moment, CJ Dâmboviţa efectuează lucrări pe DJ 702 D Hulubeşti-Butoiu de Jos. Avem o asociere de 50% CJ Dâm-boviţa şi 50% Consiliul Local Hulubeşti pe drumul Hulubeşti-Măgura, în valoare totală de 4 milioane lei. Lucrările nu se pot face pentru că nu există Consiliul Local, nu avem indicatorii tehnico-economici aprobaţi, procedura de achiziţie nu s-a desfăşurat. Mai mult, eu nu încalc legea de dragul nimănui”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a solicitat Ministerului de Interne organizarea cât mai rapidă a alegerilor, pentru că nu se pot derula niciun fel de activităţi care să vină în sprijinul cetăţenilor din localitatea Hulubeşti, însă acestea vor avea loc când se vor stabili pentru toate localităţile din ţară aflate într-o situaţie asemănătoare cu cea de la Hulubeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tensiuni şi contestaţii înaintea alegerilor din PDL Târgovişte

Teatrul Municipal Tony Bulandra găzduieşte, astăzi după-amiază, conferinţa de alegeri a Organizaţiei PDL Târgovişte. Cei 186 de delegaţi, între care 65 de preşedinţi ai organizaţiilor de secţii de votare, şapte consilieri locali şi un viceprimar – delegaţi de drept – sunt chemaţi să aleagă preşedintele organizaţiei, secretarul general, doi primvicepreşedinţi, […]