Adrian Tutuianu după deschiderea procedurii falimentului la COST: „A fost o zi neagră pentru Dâmboviţa!”

Nu a întârziat reacţia preşedintelui Pro România, Adrian Ţuţuianu, după ce Tribunalul Dâmboviţa a hotărât dizolvarea COS Târgovişte şi deschiderea procedurii falimentului. Despre incapacitatea guvernanţilor de a salva această firmă emblematic pentru întreaga metalurgie românească şi situaţia în care a ajuns Combinatul de Oţeluri Speciale, liderul Pro România Dâmboviţa a avut un mesaj extreme de tăios:
,,A fost o zi neagră pentru Dâmboviţa. Nu am văzut pe nimeni pe platoul din faţa CJD şi a Prefecturii Dâmboviţa. De ce? Pentru că intrarea în procedură de faliment înseamnă practic lichidarea unei industrii de tradiţie, de peste 50 de ani în municipiul Târgovişte, industrie de care România avea mare nevoie. Practic Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte rămăsese printre ultimele care nu erau lichidate. Cred că este condamnabil faptul că actuala guvernare nu a dorit să facă ceea ce era normal, adică să preia, în contul datoriilor, acţiunile societăţii COS Târgovişte, urmând ca mai departe fie să vândă într-o procedură de licitaţie publică fie să retehnologizeze pe banii statului şi să integreze ceea ce mai rămânea viabil de acolo în ceea ce înseamnă industria naţională de apărare. Se pierd 1000 de locuri de muncă, se pierde o industrie de care România are nevoie. În al treilea rând se pierd indirect alte mii de locuri de muncă. În al patrulea rând Municipiul Târgovişte va rămâne cu câteva sute de hectare de teren insalubru, cu subsoluri cu betoane, cu tot felul de lucruri pentru care ecoligizarea va costa mai mult decât costă efectiv combinatul. Şi astăzi îi spun domnului Corneliu Ştefan şi îi spun şi lui Cristian Stan că este nevoie să se implice şi să urmărească procesul acesta de lichidare. În condiţiile în care nu se face o vânzare în bloc ar putea fi o şansă să vină cineva să ia tot activul şi să spună că încearcă să facă acolo o producţie sau se va vinde pe bucăţi şi ca atare ar trebui să fie prezente acolo administraţia publică locală şi judeţeană, eventual să achiziţioneze terenurile şi tot ceea ce înseamnă reţelele de apă, de canalizare, energie electrică, gaze şi să pună bazele unui parc industrial la Târgovişte”- a declarat Ţuţuianu Adrian Ţuţuianu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Virgil Guran, preşedinte PNL Dâmboviţa: "Ministrul Năsui ne-a aburit, inclusiv pe mine, că vin nu ştiu ce investitori, că preiau combinatul şi continuă activitatea"

Intrarea Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte în faliment a fost unul dintre subiectele abordate în conferinţa de presă susţinută de senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa. Guran nu şi-a ascuns nici de această dată dezaprobarea vizavi de modul în care ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a înţeles să blocheze preluarea COST […]