Published On: lun, iul. 22nd, 2019

Adrian Ţuţuianu, despre adoptarea Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă: „o gafă a guvernului”

nichiduta.ro

Senatorul Adrian Ţuţuianu, Pro România, a fost de părere că adopterea Codului Administrativ „era o necesitate, dar adoptarea prin ordonanţă de urgenţă reprezintă o gafă cu consecinţe grave a guvernului, în condiţiile în care acest cod va fi contestat.”
Ţuţuianu a amintit aici că, iniţial, a fost un proiect votat în Parlament, atacat la Curtea Constituţională a României şi declarat neconstituţional. În consecinţă, Parlamentul era obligat să corecteze proiectul. Ar putea fi contestat şi caracterul de urgenţă, în opinia sa insuficient fundamentat.
Senatorul Pro România mai spune că introducerea pensiilor speciale în Codul Administrativ este neconstituţională, tocmai pentru că o propunere de acelaşi tip fusese declarată anterior ca fiind în contradicţie cu Legea Supremă. În plus, generează o mare nemulţumire în rândul cetăţenilor, iar acest sistem de privilegii trebuie eliminat. Nu în ultimul rând, guvernul „a cedat şantajului UDMR şi s-a introdus maghiara ca un fel de a doua limbă oficială în stat.”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro