Adrian Ţuţuianu critică lipsa de transparenţă privind bugetul pe anul viitor

Adrian Ţuţuianu, coordonatorul PRO România Dâmboviţa, aduce noi acuzaţii la adresa Guvernului PNL şi a primului-ministru Ludovic Orban. Ţuţuianu a vorbit într-o conferinţă de presă de de minciună, manipulare şi dispreţ faţă de milioanele de români care au dat girul Parlamentului în componenţa sa actuală.
A mai susţinut senatorul Pro România că proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale trebuia prezentat la începutul lunii noiembrie dar liberalii se prevalează de motive inventate pentru a repeat scenariul de anul trecut, când Legea Bugetului a fost adoptată prin asumarea răspunderii.
„Orban avea obligaţia legală să vină cu acest proiect la începutul lunii noiembrie. Dispreţuitor şi manipulator, a declarat că nu are de gând, pentru că e o majoritate toxică în Parlament.
Trec peste faptul că domnul Orban jigneşte milioane de români care au votat în 2016, iar votul lor s-a concretizat în această reprezentare parlamentară, dar primul-ministru minte.
Anul trecut, cu acelaşi guvern şi aceeaşi „majoritate toxică”, bugetul a trecut prin angajarea răspunderii, fără nicio dezbatere adevărată. Probabil, la fel va trece şi acum, dar neapărat după alegeri.
De ce după alegeri? Pentru că domnul Orban şi domnul Cîţu şi tot PNL-ul ştiu că, dacă prezintă acum cifrele bugetului de anul viitor, partidul se prăbuşeşte. Ei nu au nici intenţia, nici interesul de a face publice aceste cifre, pentru că ele vor arăta dezastrul incredibil care ne aşteaptă, măsurile de austeritate pe care le pregătesc (creşterea taxelor, concedieri) şi criza profundă pe care va trebui s-o traversăm. Şi atunci, în mod cinic, ascund acest proiect de buget până după alegeri, când speră să-i mai fi păcălit pe români.”
Adrian Ţuţuianu a mai spus că Pro România va prezenta datele bugetare, în situaţia în care guvernul nu va face acest lucru, cu „deficitul adevărat, dobânzile la împrumuturi şi preţul pe care-l plătim pentru aceste împrumuturi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări

În perioada 12.1120.11.2020, SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări pentru prevenirea unor avarii în instalaţiile de medie şi joasă tensiune. În acest sens, va fi întreruptă energia electrică la micii consumatori şi la consumatorii casnici, în localităţile menţionate mai jos:JOI, 12.11.2020 (completare lucrări anunţate anterior pentru această […]