ADR Sud Muntenia, întâlnire de lucru la sediul CJD

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit o întâlnire de lucru, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, în cadrul căreia au fost dezbătute situaţii punctuale cu privire la derularea proiectelor cu finanţare europeană, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020.
La întâlnire a participat conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa -preşedintele Daniel Comănescu şi vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, deputatul Corneliu Ştefan, administratorul public Ionuţ Săvoiu, echipa ADR Sud Muntenia -directorul Liviu Muşat, directorul adjunct Organism Intermediar, Mariana Vişan, şeful serviciului Evaluare Selecţie Proiecte, Ştefan Daniel, reprezentanţii Biroului Judeţean Dâmboviţa ai ADR Sud Muntenia şi ai direcţiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi reprezentanţii mai multor localităţi dâmboviţene.
În deschiderea întâlnirii, Daniel Comănescu a precizat: „Vom dezbate astăzi subiecte, care sunt convins că suscită un larg interes, care ţin atât de activitatea Consiliului Judeţean în atragerea şi implementarea fondurilor europene, cât şi a unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa.
Unul dintre subiectele la care se va face referire astăzi vizează modificările ghidului specific aferent apelului de proiecte dedicat învăţământului profesional şi tehnic şi învăţării pe tot parcursul vieţii, prin prelungirea termenului de depunere a proiectelor până la data de 10 iulie 2018, ora 12.00”.
Preşedintele a trecut în revistă proiectele Consiliului Judeţean Dâmboviţa aflate atât în implementare, cât şi în etapa de pregătire.
În continuare, au avut loc discuţii referitoare la Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, cu accent pe Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale” şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri în care atât reprezentanţii unităţilor administrativ-teri-toriale care au proiecte depuse în cadrul acestui program de finanţare, cât şi ai mediului privat au purtat discuţii pe marginea problemelor întâmpinate în cadrul procesului de accesare a fondurilor de finanţare.
Dialogul a urmărit clarificarea unor aspecte referitoare la Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 şi, îndeosebi, la proiectele care urmează a fi depuse în viitorul apropiat. Astfel, facem precizarea că, în perioada imediat următoare urmează a fi lansată şi Axa 4, care va avea alocate cele mai mari fonduri.
Problematicile supuse atenţiei de către reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale au vizat următoarele: prelungirea termenelor de depunere pe Axa 7, solicitările privind lista de exproprieri, găsirea de soluţii pentru suprapunerea lucrărilor pe POIM şi POR, reabilitarea termică a clădirilor, dar şi alte chestiuni specifice Axelor 2, 3 sau 10.
Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a făcut o scurtă prezentare a programului, aducând în atenţie câteva date statistice înregistrate la nivelul regiunii Sud Muntenia. Astfel, până în prezent, în cadrul POR 2014 – 2020, au fost depuse peste 880 de aplicaţii, dintre care a fost evaluate un procent de 73% din proiecte. Un important anunţ făcut de Liviu Muşat a vizat procedura de evaluare a proiectelor, sens în care a precizat că, recent, a fost semnat contractul pentru evaluatorii independenţi şi au fost formate 6 comisii de evaluare la nivelul agenţiei.
Directorul Liviu Muşat a afirmat că ADR Sud Muntenia şi întreg aparatul de specialitate al acesteia va fi alături şi va oferi sprijin pentru buna gestionare a proiectelor iniţiate la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNȚ: “DOTAREA S.C. VEFELE AUTOSERV S.R.L. CU ECHIPAMENTE”

ANUNȚ: “DOTAREA S.C. VEFELE AUTOSERV S.R.L. CU ECHIPAMENTE”