Administraţia de la Şotânga asigură în 2019, cofinanţarea pentru a continua investiţiile

Edilul comunei dâmboviţene Şotânga, Constantin Stroe a ieşit într-o conferinţă şi a făcut o prezentare a proiectului de buget al comunei pe anul 2019, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.
Primarul Constantin Stroe ne-a declarat că suma totală se ridică la 7.508.000 lei , din care 1.532.000 lei reprezintă cofi-nanţarea proiectelor de la nivelul comunei, adică merg spre secţiunea de dezvoltare.
Edilul comunei Şotînga a ţinut să puncteze un aspect foarte important şi acela că a asigurat în buget suma de 1.7062.000 lei pentru plata indemnizaţiile de handicap şi salarii de asistenţi personali.
Fiind vorba de buget, edilul nu a ezitat să spună că la acest moment PNDL este programul care asigură dezvoltarea localităţilor din România.
La nivelul comunei Şotânga, în luna mai 2019, va fi finalizat proiectul cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a 7 km de străzi în satele Şotân-ga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii este de 4.000.000 lei.
Tot în comuna Şotânga sunt finanţate alte patru proiecte cu finanţare pe PNDL 2. Este vorba despre extinderea şi modernizarea Şcolii gimnaziale Prof. Ilie Popescu, comuna Şotânga, investiţe în plin process de execuţie cu valoare de 4.447.145 lei.
Un alt proiect finanţat prin PNDL 2, este cel ce vizează extindere reţele canalizare în comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa-rest de execuţie în valoare de 1.200.000 lei.
Finanţare prin PNDL 2 este şi la obiectivul ce se află în execuţie , şi anume pod peste râul Ialomiţa şi drum de racordare amplasate la limita admin-istrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti, valoarea fiind de 6.199.134.83 lei .
Şi ultimul proiect cu finanţare prin PNDL 2, la nivelul comunei Şotânga este cel ce vizează amenajare piaţă publică , adică mai pe înţelesul tuturor este vorba despre amenajarea centrului civ al comunei Şotânga .
Administraţia de la Şotânga nu a stat cu mâinile în sân şi a lucrat de zor, accesând şi finanţare pentru investiţii prin AFIR. Vorbim despre un teren de sport în satul golească în valoare de aproximativ 480.000 de lei.
Nu în ultimul rând, comuna Şotânga are un proiect cu finanţare prin Banca Mondială privind amenajarea unei platforme de gestionare a gunoiului de grajd şi achiziţionarea unor utilaje necesare platformei. Valoarea acestei investiţii fiind de 1.500.000 de lei. Autorităţile locale de la Şotânga au obţinut finanţare prin Programul Competitiv de Finanţare „Investiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi”. Programul este derulat prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţii importante în comuna dâmboviţeană Buciumen, finanţate prin PNDL şi AFIR

O şansă în plus pentru dezvoltarea comunei dâmboviţene Buciumeni, a reprezentat şi PNDL. Printre proiectele aprobate şi finanţate prin PNDL, se regăsesc câteva deja implementate iar altele în curs de implementare şi în comuna dâmboviţeană Buciumeni. Primarul Ion Pavel care este şi vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a făcut o prezentare […]