ADI Salubritate va trece la executarea silită a primăriilor dâmboviţene

Sedinta prefectura cu primariEdilii celor 89 de localităţi dâm-boviţene au fost convocaţi la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la o şedinţă cu o ordine foarte interesantă .Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a suscitat spiritele. Iritat de nepăsarea primarilor care Edilii celor 89 de localităţi dâm-boviţene au fost convocaţi la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la o şedinţă cu o ordine foarte interesantă .Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a suscitat spiritele. Iritat de nepăsarea primarilor care tot amână achitarea obligaţiilor fiscale ce le revin conform convenţiilor asumate, preşedintele C J Dâm-boviţa le-a spus edililor că va trece la executarea silită: „Am stabilit în decembrie 2013 un mod de a rezolva problema. De asemenea, am stabilit că suntem toţi oameni serioşi. Am adoptat două categorii de hotărâri: nr. 1 privind cotizaţia pe anul 2014 şi nr. 2 privind aprobarea sumelor necesare pentru plata cotizaţiilor restante, pe care le plătim lună de lună. Au trecut două luni din acest an şi majoritatea UAT-urilor nu se ţin de cuvânt şi aveţi impresia că o să dea cineva banii. Eu vă spun că ne blocăm din nou dacă nu înţelegeţi să fim oameni serioşi. Blocajul acesta ne va duce în final la nişte răspunderi de o să vă doară capul pe mulţi dintre dumneavoastră, pentru că cei mai mulţi aţi fost primari şi în 2010 când aţi aprobat contractul ăsta. Aţi fost unii primari şi în 2007, şi în 2000 şi în continuare vi se pare că este o chestiune numai a Consiliului Judeţean. Este o greşeală, în condiţiile în care unii dintre dumneavoastră v-aţi permis să faceţi contracte pe Legea 165 la preţuri mai mari de zece ori decât tariful normal. O să dau sarcină la ADI Salubritate, în calitate de preşedinte, să treacă la executarea silită a tuturor şi cu asta lăsam la o parte prietenia. Am crezut că suntem oameni responsabili. Deci continuăm să nu plătim, continuam să scutim şi să ne minţim unii pe alţii. Avem impresia că se va rezolva de la sine. Uitaţi ce datorii avem azi: 16.262.968 lei (162 miliarde lei vechi) către Supercom. adrian tutuianuAvem de plătit circa 4 milioane lei către Eurogas, adică suntem la aceeaşi sumă de 200 miliarde care este constantă cu titlu de restanţă. Avem eşalonare pe 4 ani şi nu o putem plăti pentru că nu suntem serioşi şi avem obligaţia să plătim toţi ianuarie şi februarie, vorbesc de cotizaţie. Fiecare are impresia că-i plăteşte cineva. Am să solicit ADI începând de mâine să execute silit, în baza celor două hotărâri, toate UAT-urile care nu se ţin de cuvânt”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Poate în al nouălea ceas edilii se vor trezi la realitate şi nu vor ajunge să fie executaţi de ADI Salubritate.
ADI Apă a votat pentru o organigramă de 644 de salariaţi la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa
La punctul referitor la ADI Apă, directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD), Dorin Staicu, a solicitat aleşilor locali avizul pentru organigrama actualizată a societăţii: „Vă solicit avizul în legătura cu organigrama societăţii. Am analizat structura de cheltuieli, astfel încât să fac o organigramă care poate să răspundă la câteva probleme majore. Toate staţiile de epurare au fost organizate într-o singură structură, astfel încât Staţia de epurare de la Târgovişte, care este cea mai modernă, cu laboratoarele aferente, să poată să le coordoneze pe toate celelalte, pentru a reuşi să ne încadrăm în parametrii de epurare. Serviciul de transport de echipamente s-a organizat unitar, astfel încât toate sistemele au GPS-uri şi le putem urmări astfel încât costurile să fie minime. De când am introdus sistemul costuri la carburanţi, acestea sunt mai mici cu 47%. Laboratorul de apă este organizat într-un sistem centralizat, iar toate celelalte laboratoare din oraşele mici sunt în subordinea lui, pentru că trebuie să obţinem acreditarea laboratorului pentru apă potabilă şi apă uzată. Vă solicit un aviz pentru această organigramă care va avea un număr maxim de 644 de salariaţi, cu toate preluările din judeţ”, a afirmat Dorin Staicu. Cu excepţia primarului de la Sotânga, Constantin Stroe, care a votat împotrivă, toţi cei prezenţi au votat pentru o organigrama de 644 de salariaţi la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alianta PSD-UNPR-PC Târgoviste întra în precampanie pentru alegerile europarlamentare

La săptămânala conferinţă de presă a PSD Dâmboviţa, preşedintele PSD Târgovişte, Cristian Stan a ţinut să vorbească despre faptul că Alianţa PSD-UNPR-PC Târgovişte întră în precam-panie pentru alegerile europarlamentare. O acţiune în plină desfăşurare este cea de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. PSD Târ-govişte până în […]