ADEVĂRUL ŞI FRUMUSEŢEA CREDINŢEI CREŞTINE – ÎNDRUMĂTOR PENTRU TINERII DE AZI

Acest volum a apărut la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON şi a fost alcătuit pe baza celor unsprezece broşuri misionare dedicate tinerilor, tipărite de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei, în câte 10.000 de exemplare, în perioada anilor 2009-2016, sub coordonarea Înalt-preasfinţiei Sale, pe diferite teme de actualitate creştin-ortodoxă, având ca scop promovarea şi aprofundarea valorilor Evangheliei lui Hristos în societatea românească contemporană.
Tematica abordată în cele 327 de pagini este variată şi are ca scop sprijinirea catehizării tinerei generaţii, pentru a oferi viitorului Bisericii şi societăţii noastre fundamente ferme pentru existenţa cotidiană şi a educa noi generaţii de misionari şi mărturisitori ai credinţei străbune.
Rolul acestui adevărat catehism este acela de a oferi tinerilor răspunsuri adecvate şi folositoare la neliniştile şi provocările vieţii, pentru a-i ajuta să depăşească orice obstacol le-ar pune la încercare credinţa şi speranţa lor, dar şi pentru a-i îndruma pe drumul vieţii, în diferitele probleme cu care se confruntă.
Aceste texte au fost elaborate de un comitet ştiinţific, coordonat de către Înalt-preasfinţia Sa, format din profesori de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târ-govişte şi de la Seminarului Teologic Sf. loan Gură de Aur din Târgovişte, precum şi preoţi de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.
BIROUL DE PRESĂ
AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MÂNĂSTIREA STELEA

Broşura prezintă, în 30 de pagini, complexul monahal de la Mânăstirea Stelea, din punct de vedere istoric, artistic, spiritual, cultural şi misionar, deoarece acesta este un important semn al reconcilierii româneşti, dar şi un expresiv monument eclezial muntean. Ctitorită de către Voievodul moldovean Vasile Lupu, în anul 1645, ca semn […]