Published On: joi, iul. 13th, 2017

Acum 14 luni, Juventus şi Sepsi jucau în Liga a 3-a Chindia poate băga spaima în adversari şi să promoveze

nichiduta.ro

Chindia a avut posibilitatea să promoveze atât în ediţia 2015-2016 dar şi în 2016-2017. Acum două sezoane a terminat pe locul 3, la un punct de promovare. Gaz Metan Mediaş a promovat direct, iar UTA Bătrâna Doamnă a dat baraj cu Dunărea Călăraşi şi, apoi cu FC Voluntari. A trecut de echipa de la Dunăre, dar nu a putut dobândi formaţia din Ilfov, care a rămas în Liga 1.
În stagiunea trecută, într-o serie mediocră, Chindia a terminat campionatul doar pe locul 5, cu 58 de puncte.
Campionatul în Liga a 2-a a fost foarte slab. Au promovat pe prima scenă a fotbalului românesc două echipe, Juventus Bucureşti (locul 1, cu 84 de puncte) şi Sepsi Sfântul Gheorghe (2, cu 71 de puncte), care acum 14 luni evoluau în Liga a 3-a.
Oficialii de la Chindia s-au văitat că nu au stadion, cee ce o împiedică să joace în primul eşalon al ţării. Uite că nici Juventus şi nici Sepsi nu au stadioane, dar au avut ambiţie şi au promovat în Liga 1. Echipa din cartierul Colentina al Bucureştiului va juca meciurile de acasă, la Ploieşti, pe stadionul Ilie Oană, iar Sepsi va disputa partidele socotite pe teren propriu la Braşov, pe stadionul Tineretului.
Şi în sezonul 2017-2018, care începe pe 5 august, Chindia are posibilitatea să promoveze. Numai să vrea. Va fi ceva mai greu, întrucât au retrogradat Pandurii Târgu Jiu şi ASA Târgu Mureş. Apoi UTA Arad, CS Mioveni şi posibil Luceafărul Oradea şi nou promovarele FC Argeş Piteşti şi AFC Hermannstandt au gânduri de mărire.
În acest campionat dulce amar se poate întâmpla orice. Chindia poate băga spaima în adversari şi poate face pasul pe prima scenă a fotbalului romînesc.
În acest intersezon a făcut achiziţii low cost, în iarnă, însă, trebuie să facă transferuri importante.
Astăzi, Chindia, joacă al 3 lea amical al verii, la Bucureşti, cu FCSB. Accesul publicului şi al presei este interzis.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro