Activităţile de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie şi a acreditării pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular se pot derula online

Roxana - Ionela Botea

A fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul de ministru care aprobă şi detaliază procedura de derulare online a activităţilor de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie şi a acreditării pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular.
Ţinând cont de etapa actuală a activităţilor didactice din anul şcolar în curs, activităţile de evaluare externă pentru autorizarea de funcţionare provizorie se vor derula exclusiv online în perioada stării de alertă.
Luând în considerare diversele situaţii întâmpinate în această perioadă, care au condus la unele întârzieri, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) a decis să deruleze activităţile de evaluare externă, în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie, până pe 31 iulie 2020, pentru a nu periclita începerea anului şcolar 2020-2021. Toate cererile de evaluare externă înregistrate la ARACIP până la data de 15 iunie 2020, inclusiv, vor fi anal-izate/reanalizate.
Cererile de evaluare externă în vederea acordării autorizaţiei de funcţionare provizorie, complete sau care se completează în urma reanalizării până la data de 30 iunie 2020, inclusiv, vor fi planificate pentru derularea activităţilor de evaluare externă în termenul nou aprobat: până la 31 iulie 2020.Cererile de evaluare externă în vederea acreditării, respectiv cele de evaluare externă periodică reanalizate, care vor fi completate în noile termene acordate, vor fi planificate pentru derularea activităţilor de evaluare externă, odată cu începerea cursurilor din anul şcolar 2020-2021. Activităţile de evaluare externă se derulează în format online în perioada stării de alertă, respectiv la faţa locului, în situaţii normale din punct de vedere sanitar, după încheierea stării de alertă.
Având în vedere starea de alertă, în baza art. 37 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat ordinul nr. 4.488.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Zona "Romlux" intră în proces de modernizare

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, a semnat contractul de execuţie de lucrări pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare drumuri de interes local – LOT 4” (ROMLUX), prima investiţie majoră din istoria acestui cartier.„Proiectul cuprinde lucrări de modernizare a străzilor Liliacului, Ciocarliei, Zorilor şi lalomiţei, totalizând o lungime de aproximativ 2 km. […]