Published On: joi, mart. 1st, 2018

Activităţi la Centrul de Prevenire a Criminalităţii, în cadrul Proiectului de parteneriat strategic „Stand Against Drugs” (SADs), circumscris Programului Erasmus+.

nichiduta.ro

În perioada 01.12.201731.05.2019 se implementează Proiectul de parteneriat strategic (KA2) – „Stand Against Drugs” (SADs), din cadrul programului Erasmus +.
La nivel local, parteneri în proiect sunt: Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog Dâmboviţa şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” din România, prin Centrul Zonal Târgovişte.
Scopul proiectului este de a întări şi de a dezvolta capacitatea de intervenţie în prevenirea consumului ilicit de droguri în rândul tinerilor şi de a-i învăţa cum să reziste tentaţiei de a încerca astfel de substanţe.
Proiectul promovează cooperarea strategică între organizaţiile partenere pe de o parte, iar pe de altă parte, cooperarea între organizaţiile consorţiului şi între alte organizaţii în domeniul educaţiei/formării, autorităţi locale/regionale/naţionale interesate de această problematică ( instituţii de învăţământ superior, biserica, centre de asistenţă socială, alte organizaţii, poliţie, centre de prevenire, etc), în scopul profesionalizării lucrătorilor de tineret/profesorilor/potenţialilor viitori lucrători de tineret şi dezvoltării aptitudinilor, competenţelor tinerilor voluntari pentru o participare şi o implicare activă în prevenirea consumului de droguri.
Luni, 26 februarie a.c., la Centrul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa au desfăşurat o activitate de instruire a echipei de implementare a proiectului, formată din cadre didactice de la Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.
A fost prezentat studiul privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal, au fost identificate mijloace de acţiune în ceea ce priveşte problematica drogurilor şi s-a promovat concursul „MESAJUL MEU ANTIDROG”.
Activităţile din proiect vor continua cu sesiuni de informare a elevilor implicaţi şi prin întâlniri ale acestora cu persoane private de libertate pentru săvârşirea unor infracţiuni din sfera consumului şi traficului de droguri.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro