ACTIVITATE EDUCAŢIONALĂ LA RÂNCACIOV, ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Marţi, 13 februarie 2018, cu binecuvântarea Înalpresfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, în cadrul Anului omagial al făuritorilor Marii Uniri (din 1918) în Patriarhia Română şi în baza parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, s-a desfăşurat, la Şcoala Generală din Râncaciov, cu participarea unui mare număr de elevi, activitatea cultural-educaţională intitulată „Contribuţia Bisericii la Marea Unire”.
În cadrul acesteia, Pr. Gheorghe Ştefănel, de la Parohia Râncaciov, a prezentat importanta implicare a Bisericii noastre, de-a lungul timpului, în conştientizarea unităţii de neam a credincioşilor din teritoriile locuite de români. Totodată, a fost evidenţiată personalitatea Patriarhului Miron Cristea, în acel timp fiind Episcop al Caransebeşului, care a avut un rol evident în făurirea Marii Uniri, precum şi a celorlalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe prezenţi în forurile hotărâtoare ale vremii.
La final, după vizionarea filmului „Miron Cristea – figură marcantă a Marii Uniri”, s-a concluzionat că Biserica strămoşească a avut o contribuţie hotărâtoare în cadrul luptei de emancipare a naţiunii române şi în realizarea unităţii noastre naţionale.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consilierii judeţeni au ales noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu şi un nou vicepreşedinte, Luciana Cristea

Echipa de conducere a CJ Dâmboviţa a fost întregită. Consilierii judeţeni au ales, joi, 15 februarie 2018 noul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în persoana consilierului judeţean Daniel Comănescu şi un nou vicepreşedinte, în persoana doamnei Luciana Cristea. Acum CJ Dâmboviţa are o echipă de conducere completă: Daniel Comănescu, preşedinte […]