ACŢIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE AU FOST INTENSIFICATE

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi de la celelalte structuri teritoriale, au acţionat în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore au fost desfăşurate în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale şi pieţe, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea şi prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.
La activităţile de verificare, desfăşurate pe parcursul zilei de ieri, au participat peste 340 de forţe de ordine, fiind verificate 195 de societăţi comerciale precum şi 353 de mijloace de transport, dintre care 148 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 2.400 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 de lei. Dintre acestea, 283 de sancţiuni, în valoare de 28.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măştii de protecţie.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislaţia în vigoare, precum şi în mijloacele de transport şi să nu se expună la riscuri.
Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost întreprinse o serie de măsuri ca târgurile anuale de toamnă prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dumitru să se desfăşoare în siguranţă, cu respectarea prevederilor legale.
De asemenea, în atenţia poliţiştilor se află şi posibilele manifestări dedicate „Focului lui Sumedru”.
Poliţiştii vor avea o prezenţă activă în stradă, fiind pregătiţi să intervină atunci când nu sunt respectate normele în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asigurare de zonă la un accident rutier produs în comuna Dragodana

Pompierii găeşteni au fost solicitaţi şi au intervenit în comuna Dragodana în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule (un autoturism şi o autoutilitară).La locul evenimentului, pompierii de la Detaşamentul Găeşti s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie şi un echipaj de ambulanţă SMURD, unde […]