ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA TRANSPORTURILOR

Poliţia a acţionat pentru ca persoanele care au ales să călătorească, folosind mijloacele de transport în comun, să se deplaseze în siguranţă. Numărul faptelor înregistrate în această perioadă s-a înjumătăţit faţă de perioada de dinaintea sărbătorilor.
În perioada 28 decembrie 2018 – 4 ianuarie 2019, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.
Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 427 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 486 de trenuri de călători. De asemenea, au acţionat pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, migraţiei ilegale şi contrabandei.
Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire naţională sau internaţională, 5 minori lipsiţi de supraveghere şi 3 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.
În total, au fost întocmite 73 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. În această perioadă, poliţiştii de la transporturi au constatat 21 de infracţiuni pentru care au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amenzi mari pentru medicii şi clinicile care "închid ochii" în cazul şoferilor inapţi pentru a mai conduce

Odată cu legea prin care a fost modificat Codul Rutier au fost introduse şi amenzi pentru medicii şi clini-cile care nu vor respecta obligaţiile legale legate de starea de sănătate a posesorilor de premise auto. Astfel, medicii riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 9 şi 20 de puncte, iar […]