ACŢIUNI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Peste 750 de controale au fost efectuate şi 153 de dosare penale au fost întocmite, în ultima săptămână, în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier, coordonate de Direcţia de Ordine Publică.
În perioada 6 – 12 noiembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 763 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 153 de dosare penale, în care sunt cercetate 69 de persoane şi au fost aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 292.400 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi peste 1.325 de metri cubi de lemn, fără documente legale.
Au fost înregistrate 18 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 4 dintre acestea con-firmându-se în urma verificărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În maxim o săptămână corturile din curtea spitalului vor fi înlocuite cu containere încălzite

In aceasta perioada destul de dificila pentru sistemul sanitar care se se lupta f[r[ încetare cu inamicul invizibil COVID-19,este nevoie de susţinere totala din partea autoritaţilor.Preşedintele CJ, Corneliu Ştefan a anunţat ca din partea CJ exista toata deschiderea pentru Spitalul Judeţean de Urgenţa Târgovişte şi va sprijini toate solicitarile pe […]