Published On: mar, oct. 10th, 2017

ACŢIUNI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI FORESTIER

nichiduta.ro

În perioada aprilie – august 2017, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos, verificarea centrelor de sortare, prelucrare, depozitare, pentru controlul comercializării masei lemnoase şi a activităţii de export a acesteia.
În această perioadă, echipele de control au efectuat peste 26.700 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier şi în locurile de depozitare şi comercializare a lemnului. Pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 57.000 de mijloace de transport, au fost înregistrate 1.723 de dosare penale în domeniul silvic, au fost aplicate peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 13.000.000 de lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, aproape 5.000 au vizat încălcări ale legislaţiei silvice, valoarea sancţiunilor aplicate pentru acestea depăşind 10.000.000 de lei. Pentru neregulile constatate, au fost confiscaţi sau indisponibilizaţi peste 35.000 de metri cubi de material lemnos.
De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate 315 ferăstraie mecanice, topoare şi securi, 157 de utilaje şi autovehicule, precum şi 244 de atelaje.
Activităţile s-au desfăşurat împreună cu specialişti din cadrul Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale Păduri, Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Poliţiştii continuă acţiunile pentru protejarea fondului forestier şi în perioada următoare.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro