ACŢIUNI PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPĂRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia şi D.I.I.C.O.T. au efectuat 79 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost indisponibi-lizate peste 30 de kilograme de droguri, bani falşi şi echipamente
IT.
Astfel, în perioada 25 ianuarie – 7 februarie a.c., 266 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.
Au fost organizate 38 de acţiuni operative pentru probarea activităţii infracţionale a 136 de persoane, dintre care 43 au fost reţinute sau arestate şi 4 au fost plasate sub control judiciar.
În urma acţiunilor, poliţiştii şi procurorii au confiscat sau indisponibilizat bani, bunuri şi produse, astfel: – Din categoria drogurilor: 3.060 de grame cocaină, peste 27 de kilograme de canabis, 137 de comprimate ecstasy, 120 de grame de amfetamină, 95 de grame de haşiş, 7,7 grame şi 4 doze de heroină, 667 grame de rezină de canabis, 27 de plante de cannabis, 50 de grame de ketamină, 25 de grame MDMA, 10 grame masă vegetală, 8 comprimate, 7 grindere şi 4 cântare electronice.
– Bani: 37.547 de lei, 9.550 de euro şi 900 de euro contrafăcuţi.
– Echipamente IT: 1 HDD, 6 lap-topuri, 4 tablete, un router, 64 de telefoane mobile, 6 carduri bancare, 51 de cartele SIM şi 82 de medii de stocare. – De asemenea, au mai fost indisponibilizate: un autoturism, o armă de foc, 20 de butelii cu gaz şi aproape 600 de pachete de ţigări.
În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

310 locuri de muncă vacante în această săptămână

În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate în această săptămână 310 locuri de muncă, din care numai 19 pentru persoanele cu studii superioare şi 233 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii. Angajatorii mai pun la bătaie 58 de posturi pentru […]