Published On: mar, feb. 5th, 2013

Acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale

nichiduta.ro

baniPotrivit Raportului privind acţiunile întreprinse în 2012 de Activitatea de lnspecţie Fiscală din cadrul DGFP Dâmboviţa, obiectivele prioritare au fost identificarea şi combaterea fraudelor privind Taxa pe Valoarea Adăugată, verificarea modului de calculare, evidenţiere şi virare, în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege, a obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, administrate de ANAF, verificări la agenţii economici consideraţi cu risc ridicat de evaziune fiscală, controale inopinate în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală. Au fost efectuate 912 inspecţii fiscale la agenţii economici persoane juridice, din care 486 au fost inspecţii fiscale generale. Rezultatele globale obţinute ca urmare a inspecţiilor fiscale efectuate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012 la persoane juridice s-au concretizat în atragerea la bugetul general consolidat a unor venituri suplimentare în sumă de 80,94 milioane lei.
La persoane fizice şi asociaţii familiale au fost desfăşurate 574 inspecţii fiscale, concretizate în atragerea la bugetul consolidat al statului a sumei de 6,22 milioane de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro