Acţiuni de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cu suportul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, au continuat să acţioneze, în zonele aglomerate de pe raza judeţului, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, efectivele angrenate au legitimat 1.499 de persoane şi au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
De asemenea, activităţile au vizat şi verificarea mijloacelor de transport public în comun, în ultimele 24 de ore, fiind controlate 81 de astfel de vehicule.
Totodată, forţele de ordine au efectuate verificări la peste 200 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, obiective şi locaţii, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.
Vă reamintim că este necesar să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi masca de protecţie şi să evitaţi aglomerările de persoane.
Siguranţa şi sănătatea tuturor cetăţenilor reprezintă una dintre priorităţile instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, astfel că forţele de ordine vor fi permanent la datorie pentru verificarea respectării prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prevenirea faptelor de violenţă şi a infracţiunilor contra patrimoniului

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentaţi de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, au desfăşurat o activitate la Clubul Pensionarilor din Municipiul Târgovişte, ce a avut ca scop prevenirea faptelor de violenţă şi a infracţiunilor contra patrimoniului.Astfel, au fost abordate subiecte referitoare la violenţa […]