Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU Dâmboviţa

În perioada 15 – 21 martie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 48 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 7 acţiuni pentru asigurare zonă, 18 acţiuni pentru asistenţă persoane, 7 acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei şi 9 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (7 deblocări uşă, o salvare animal şi una pentru căutarea unei persoane rătăcite).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 221 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi preventive
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 55 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Îmbunătăţirea modului de interacţiune dintre cetăţeni şi angajaţii primăriei Răzvad

Administraţiile eficiente pun pe primul loc, în obiectivele lor, dezvoltarea serviciilor pentru cetăţeni, oferirea de informaţii de calitate, consistente şi actuale, în forme cât mai prietenoase oricărui cetăţean, indiferent de nivelul lui de instruire, şi deopotrivă, crearea instrumentelor necesare participării active a oricărui cetăţean la deciziile administrative care îl privesc. […]