Published On: lun, oct. 7th, 2019

Acţiuni ale poliţiştilor de la rutieră la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave

nichiduta.ro

În prima zi de acţiune, poliţiştii au constatat patru infracţiuni şi au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 61 pentru nere-spectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Din totalul acestora, 8 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 2 pentru neacor-darea priorităţii de trecere vehiculelor şi 5 pentru indisciplina pietonală. Totodată, alte 11 amenzi au fost aplicate pentru abaterile comise de biciclişti.De asemenea, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere, dintre care unul pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, unul pentru consumul de alcool şi 2 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.
Totodată, a fost reţinut un permis de conducere. La nivelul judeţului Dâmboviţa, în perioada ianuarie-septembrie a.c., au fost identificate patru principale cauze generatoare de accidente de circulaţie cu consecinţe grave: abaterile comise de pietoni, viteza, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi indisciplina bici-cliştilor.
Astfel, pe fondul abaterilor comise de pietoni, în perioada de referinţă, s-au înregistrat 23 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 6 persoane, rănirea gravă a altor 17 şi vătămarea corporală uşoară a altor 2.
Viteza neadaptată la condiţiile de drum a generat 13 evenimente rutiere grave în urma cărora 3 persoane au decedat, 13 au fost rănite grave şi 6 uşor.
Nerespectarea regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor a determinat producerea a 11 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 10 persoane şi rănirea uşoară a altor 4.Totodată, ca urmare a indisciplinei bicicliştilor, s-au produs 8 accidente de circulaţie grave ce au avut ca şi consecinţă decesul a 4 persoane şi vătămarea corporală gravă a altor 6. ATENŢIE!
înainte de a pleca la drum informaţi-vă cu privire la traseul pe care urmează să vă deplasaţi! Adaptaţi viteza la condiţiile meteo şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren! Fiţi preventivi şi daţi dovadă de politeţe rutieră! Nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro