ACŢIUNEA „FOC DE ARTIFICII” CONTINUĂ

Săptămâna trecută, poliţiştii au constatat 41 de infracţiuni şi au confiscat 300 de kilograme de articole pirotehnice, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”.
În această perioadă, poliţiştii recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, pentru a nu fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Înainte de a le folosi, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.
În această perioadă, poliţiştii acţionează, în toată ţara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
În săptămâna 30 noiembrie – 6 decembrie a.c., poliţiştii din toată ţara, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române, au efectuat 256 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 79 de persoane fizice şi juridice, autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice.
În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 41 de infracţiuni şi au depistat 38 de persoane fizice şi juridice neautorizate, iar faţă de 40 sunt efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 302 kg de articole pirotehnice (din categoriile F1, F2, F3 şi F4), în valoare de aproape 13.700 de lei. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 18.000 de lei. O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat 347 de activităţi de informare în şcolile din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Contribuţie financiară de 34.278.750 de euro din partea Comisiei Europene - pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane în România

Prin Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, Comisia Europeană, prin DG – SANTE, acordă României un grant în valoare de 34.278.750 de euro. Această sumă reprezintă rambursarea a 75% – cel mai mare procent din costurile eligibile, acordat unui stat membru – pentru acţiunile întreprinse în combaterea pestei porcine africane, din totalul aprobat de […]