ACŢIUNEA „ALCOHOL &DRUGS „

Poliţia Română a organizat acţiuni rutiere, în toată ţara, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Poliţiştii au aplicat 8.181 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 178 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi 8.003 reprezentând alte sancţiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 561 de permise de conducere, dintre care 199 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.
De asemenea, au fost constatate 156 de infracţiuni, dintre care 69 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar 15 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.
Exemple:
Un conducător auto a fost depistat conducând un autoturism, pe Drumul Naţional 1, în judeţul Prahova, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (CAN-ABIS). În cauză, a fost întocmit dosar penal.
Un alt bărbat a fost depistat conducând un autoturism, în municipiul Giurgiu, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (pozitiv HEROINĂ şi AMFET-AMINĂ). Şi pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal.
Alţi doi şoferi au fost depistaţi la volan, în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, (0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,66 mg/l). Şi în cele 2 cazuri, a fost întocmit dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ambulanţă răsturnată în şanţ

Pe DN 71 Dealu Mare, din primele date, un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea ambulanţa, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. în urma producerii evenimentului, două persoane au fost rănite.în cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută […]