Published On: joi, iun. 21st, 2018

ACŢIUNEA „ALCOHOL & DRUGS”, ÎN TOATE STATELE MEMBRE U.E.

Poliţia Română a acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL, pentru anul 2018. Poliţiştii rutieri au verificat peste 50.000 de conducători auto şi au constatat aproape 1.000 de abateri la regimul rutier privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. In perioada 4 – 10 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea vic-timizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2018. Astfel, în perioada menţionată, în cadrul acţiunii, poliţiştii români verificat peste 50.000 de conducători de autovehicule şi au constatat 996 de abateri la regimul rutier, privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psi-hoactive.
Astfel, au fost constatate 982 de fapte de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi 14 de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive. De asemenea, în cadrul activităţilor poliţieneşti specifice, au fost descoperite substanţe psihoactive, bunuri furate şi persoane urmărite, fiind constatate şi 124 de infracţiuni de altă natură.
În perioada dedicată desfăşurării acţiunilor, nu s-au produs accidente rutiere grave, în urma cărora să rezulte pierderi de vieţi omeneşti, pe fondul conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psi-hoactive.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>