ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI RUTIER PUBLIC DE PERSOANE

În perioada 7-13 iunie 2021, sunt organizate activităţi de control în trafic, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului/substanţelor psihoac-tive, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane.
Astfel, au fost verificate legalitatea transportului, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto şi verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente.
De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare şi pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
Au fost avute în vedere respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf, precum şi elementele de siguranţa circulaţiei: starea psiho – fizică a conducătorilor auto, verificarea cu aparatul alcooltest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest fel de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.
Totodată, poliţiştii rutieri au verificat modul în care conducătorii autovehiculelor care efectuează transport de persoane, respectiv pasagerii acestora, respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Astfel de activităţi vor fi derulate pe parcursul acestei săptămâni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fără permis şi condamnat, a plecat cu maşina la plimbare

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe drumul naţional 71, în afara localităţii Bungetu, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism ale cărui plăcuţe cu număr de înmatriculare erau retrase din circulaţie.De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că […]