Acţiune pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constatat o infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 pentru viteză excesivă şi au reţinut 17 permise de conducere.
Valoarea totală a amenzilor se ridică la 24.600 lei.
Astfel, 16 conducători auto au fost depistaţi în timp ce rulau cu o viteză care depăşea limita legală cu peste 50 de km/h, faţă de aceştia fiind dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a şofa. De asemenea, faţă de un alt şofer a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce întrucât acesta a fost depistat în timp ce efectua în mod neregulamentar o manevră de depăşire.
Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum. Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Persoanele cu grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor 15% la salariul de bază

Potrivit unui proiect aflat pe agenda guvernului, persoanele încadrate cu handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. În acest sens a fost adoptată o Hotărâre care se aplică persoanelor […]