Acţiune de plantare la Răcari

„Omul trebuie să se uite la lemn ca la aur, să-l doară inima când taie un pom, căci fiecare pom e un om”. (loan Grigorescu – Ascultă şi uită-te bine)
Vremea mohorâtă, frigul şi ceaţa nu au împiedicat cu nimic admnistraţia de la Răcari să-şi pună în aplicare proiectul „OXIGEN PENTRU GENERAŢIILE VIITOARE! „, amplă acţiune de plantare puieţi pe traseul Răcari-Ghimpaţi. La primele ore ale dimineţii de sâmbătă, la sediul Primăriei Răcari s-au strâns simplii cetăţeni,cadre didactice , angajaţi ai Primăriei Răcari şi nu în ultimul rând edilul Marius Caraveţeanu şi viceprimarul Popa Dumitru unde au avut o sedinţă tehnică privind acţiunea de plantare . După ce au pus totul la punct, cu toţii au plecat pe traseul Răcari-Ghimpaţi unde a început acţiunea de plantare. 400 de puieţi de plop, tei, stejar şi I
alte specii au fost plantaţi cu mare dărurire I
de către toţi participanţii. în paralel a avut loc I şi o acţiune de strângere a deşeurilor.
Această iniţiativă aparţine edilului Marius I Caraveţeanu reprezintând o continuare a I activităţilor de protejare a mediului înconjurător. Nu au lipsit pauzele , prima oprire a I fost la Căminul din Ghimpaţi, unde I ghimpăţenii cu suflet mare i-au întâmpinat pe I toţi cei care au participat la acţiune cu un ceai I cald şi pateuri calde. Gazdele nu au uitat că I suntem în an Centenar şi au vrut să puncteze I acest lucru, ceaiul fiind servit în pahare pe I care era inscripţionată sigla Centenarului. I După o pauză, s-a pornit din nou la treabă, I fiind plantaţi pueţi până la ieşirea din Ghimpaţi.
De ce s-a plantat? Este simplu. Copacii sunt o sursă de oxigen, curaţă aerul, absorb monox-idul de carbon, dioxidul de sulf şi de azot şi refac echilibrul zonei. Un copac matur produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Expozifie de pictură "Voinţa şi Credinţa Neamului - UNIREA"

Căminul Cultural Gura Ocniţei a fost gazda vernisajului expoziţiei de pictură „Voinţa şi Credinţa Neamului – UNIREA”, a artistului plastic şi scriitorului Constantin P. Popescu. Oficiile de gazdă au fost făcute de edilul Sorin Ionită, unul dintre puţinii edili, care susţine cu toată inima şi dăruirea activităţile culturale. Nu au […]