ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, ÎN TRENURI ŞI STAŢII DE CALE FERATĂ

La data de 18 noiembrie 2020, la nivel naţional, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, din bagaje şi de bagaje de la călători, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în domeniul transporturilor feroviare de călători.
În cadrul acţiunii, au fost făcute verificări în 326 de staţii de cale ferată şi 329 de trenuri de călători, fiind legitimate 1.386 de persoane.
Au fost depistate 2 persoane în flagrant delict, 2 urmăriţi, 5 minori lipsiţi de supraveghere, 3 bolnavi psihic şi 9 persoane fără adăpost.
Poliţiştii au aplicat 399 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 252, la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 54 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, sancţiuni con-travenţioanle au mai fost aplicate la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor (3) şi la H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române (33).
Valoarea sancţiunilor aplicate este de 116.040 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un parc auto de utilaje, de invidiat, pregătit pentru orice intervenţie la nivelul comunei Voineşti

Administraţia de la Voineşti, condusă de primarul independent Dănuţ Gabriel Sandu şi viceprimarul Constantin Popa, a demonstrat, demonstrează şi va demonstra că se poate şi vrea o comună la standarde europene.De la o zi la alta, comuna dâmboviţeană Voineşti se aliniază cerinţelor UE, şi asta datorită unei politici investiţionale bazate […]