Actele de identitate expirate rămân valabile în timpul stării de alertă şi încă 90 de zile după

„Actele de identitate care expiră pe perioada stării de alertă rămân valabile, pe teritoriul României, pe durata stării de alertă şi încă 90 de zile de la încetarea acesteia!
Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile art. 4 alin (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii, se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
La fel, în ceea ce priveşte actele emise de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmboviţa, se menţine valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
Pentru persoanele care solicită totuşi eliberarea documentelor la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmboviţa şi la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Dâmboviţa, cererile de emitere a acestora sunt acceptate cu cărţi de identitate expirate.
„Aducem la cunoştinţa opiniei publice că perioada valabilităţii cărţilor de identitate este dictată nu numai din considerentele impuse de pandemia de COVID-19, ci şi de faptul că, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 162/2020 precum şi ale Hotărârii de Guvern nr. 295/2021, până în luna august se va implementa sistemul de eliberare a noilor modele de cărţi de identitate, care diferă substanţial atât ca dimensiune cât şi ca elemente de securitate faţă de actualele modele”, aceasta fiid explicaţia oficială pentru întârzierile foarte mari la eliberarea acestor documente de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Carantină zonală prelungită la Brăneşti şi Aninoasa

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârile nr. 92 şi 93/03.04.2021, prin care s-a propus prelungirea carantinei zonale pentru comuna Aninoasa, respectiv comuna Brăneşti. Cele două hotărâri au intrat în vigoare şi sunt valabile pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 05.04.2021, ora 12.00, Hotărârile […]